Vikingarna har ett rykte om sig att ha varit vildar, under tiden då det begav sig. Men stämmer egentligen ryktet? Och ser det annorlunda ut idag?

Vi vet inte allt om hur en vardag såg ut på vikingatiden. Men en sak vet vi. De kunde resa långa sträckor och gjorde det också. Ytterligare en sak som vi kan känna oss säkra över, är att de inte reste med flyg.

Anstränger oss för att hitta billiga flyg

Idag reser vi många gånger till samma länder som vikingarna gjorde, men istället för att vilja erövra världen gör vi det med syftet att få koppla av eller arbeta på nya marknader. Vi letar på nätet för att hitta billigaste flyget dit vi har tänkt resa. Vi anstränger oss ofta för att ge ett gott intryck för dem vi träffar när vi kommit fram. Vi läser på hur man säger ”Tack” och ”God morgon” på främmande språk. Vi tar reda på hur mycket dricks man bör ge om man är nöjd med maten på en kvällsrestaurang. Vi känner oss ofta lite vilsna, men vilsenheten är också fylld med nyfikenhet.

Tekniken har gått framåt

Idag reser vi inte till Sydeuropa i en öppen träbåt över böljande vågor. Tekniken har gått milslånga steg framåt och resenärerna har blivit bekväma. Istället för att oroa oss om vi kommer att komma fram levande eller inte, är det flygpriserna och hur mycket maten kommer att kosta när vi är framme, som vi oroar oss över.  Att resa ska vidga ens vyer och vara något roligt. Passa på att slappna av redan innan semestern.

Sök på billiga flyg på nätet, för att hitta både sidor som jämför flygbolagen och som listar sina egna priser. Många webbplatser erbjuder också boendealternativ på samma sida, vilket kan göra resan ytterligare lite billigare. Innan man reser kan man då istället passa på att läsa på lite om landet man ska till, eller varför inte om vikingarna. De kanske inte var så hårda trots allt, som man kan läsa mer om här!