Att resa har varit en huvudsysselsättning och ett måste för många människor världen över. Vissa älskar att resa så till den grad att man faktiskt väljer ett arbete där man kan jobba var som helst på jorden. De gamla resmålen har fått ge vika för nya platser och det är just det som denna artikel ska handla om.

 

Att låta sig förföras av världens alla hörn och kanter genom att utforska nya resmål, kan te sig självklart för många. Men faktum är att fler börjar tröttna på de klassiska turistfällorna där man nästan kan hitta lika stor andel från sitt eget land, som hemma. Outforskade platser ligger framför våra fötter, som både är billigare, bjuder på mer äventyr och oförstörd natur.

 

Trender inom resebranschen

Visst är USA fortfarande en populär destination och England likaså, men de vanliga städerna som New York och London får maka på sig för andra orter när nya, spännande resmål börjar att ta fart.

 

Oakland i närheten av San Fransisco har blivit det mest besökta resmålet på senare år när folk väljer bort New York och istället för London i Storbritannien, så får öarna Jersey och Guernsey bli satta på kartan.

 

Även länder inom eller precis utanför Europa som det förr aldrig var tal om att besöka, har nu klättrat uppåt på turisternas listor. Albanien, Bulgarien och Tel Aviv lockar varje år betydligt mer turister än vanligt och folk har till och med börjat köpa upp fastigheter i Bulgarien, då man endast betalar en spottstyver om man jämför med Spaniens Costa del Sol eller Italiens Toscana m.m.

 

Man har kommit underfund med att människor söker efter mer än bara sol när de är på semester. De vill ha äventyr, andlighet och upplevelser och se platser de knappt visste fanns. Detta innebär också att äventyrsresor och resor med tema har blivit alltmer bokade. Man börjar också välja bort storstäderna och tar itu med andra städer istället – såsom Austin, Vancouver, Ulan Bator och Cagliari. Läs mer här.