Har du tankar på att ta en weekendresa inom en snar framtid? Ett tips är att överväga att skippa det sedvanliga hotellet och i stället ta in på vandrarhem. Dessa boendeformer är långt ifrån vad de en gång var, i alla fall om du väljer rätt ställe att ta in på – det finns en hel rad olika boenden som faktiskt är riktigt lyxiga.

När det är dags att packa resväskan för en weekendresa är det många, framförallt kärlekskranka par, som gärna väljer hotell av det mer lyxiga slaget framför andra former av boenden. Spa-weekends och weekends på herrgårdar är exempelvis vad som brukar stå på menyn, och dessa boenden gör att resan trots sitt korta varande i tid landar på en ganska så saftig slutnota. Men så behöver det inte alls vara. Det finns nämligen en hel rad olika typer av boenden som är riktigt lyxiga utan att för den saken skull kosta skjortan. Ett exempel är faktiskt att ta in på vandrarhem – tro det eller ej!

Lyxiga vandrarhem

Den här tanken om att vandrarhem är stora laduliknande boenden där alla sover i samma rum oavsett om man är i samma sällskap eller inte, det är en förlegad tanke – i alla fall på vissa platser. Det är något som resemagasinet Vagabond vill upplysa omvärlden om och i en artikel där man samlat hela 10 stycken tips på lyxiga vandrarhem runt om i världen så skriver man så här:

”Glöm gemensamma sovsalar i institutionsliknande baracker. Nu gäller glammiga takpooler, designmöbler och glänsande foajéer. Vandrarhemmen har blivit både stilmedvetna och bekväma, utan att för den delen ruinera dig.” läs hela artikeln här.

Läser man sedan artikeln i sin helhet tipsas om bland annat vandrarhem i allt från Argentina, Nicaragua och Thailand till mer närliggande vandrarhem i Tjeckien och i Spanien – allihopa med ett tydligt tema av lyx till schysta priser. Så nästa gång du hör förslag om att bo på vandrarhem eller Hostel som det heter utomlands, så förkasta inte idéen förrän du kollat upp boendet för du kan trilla över en hemlig pärla!