Den som driver en mindre flygplats för privatflyg vet att det är många aspekter som måste fungera felfritt. En välfungerande och trygg parkering är A och O för att få resenärerna att känna sig trygga samtidigt som de är på resa. Så hur ska du göra för att kunna garantera detta?

På en flygplats står bilarna normalt parkerade lite längre än på andra vanliga parkeringsplatser. Ibland kan det röra sig om flera månader. Då är det viktigt att kunden kan lita på flygplatsen och vågar ha sin bil där. De flesta flygplatser ligger en bit utanför städerna och bil är ett perfekt sätt att ta sig dit.

Ta hjälp av ett professionellt parkeringsbolag

Det är svårt att sköta en parkering på egen hand även om det handlar om en mindre flygplats. Om du tar hjälp av ett professionellt parkeringsbolag kan du försäkra dig om att parkeringen hålls i toppskick och vidtar tar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder. Genom att anlita Svea P-service kan du få övervakning 24/7 och flertalet andra tjänster. På en flygplats är det en god idé att sätta upp bommar så endast de som har biljett eller är behöriga kan ta sig in och ut på parkeringen. Andra saker som ett parkeringsbolag kan hjälpa dig med är följande:

  • Olika slags biljettautomater och digitala biljettsystem
  • Rätt sorts skyltning
  • Linjemålning och att hålla rent

De flesta föredrar idag att betala med en app via sin mobil istället för att köpa biljetter i en parkeringsautomat. Det är något som du därför bör överväga att införa om du inte redan har ett sådant system på flygplatsen. När du samarbetar med ett parkeringsbolag finns det alltid ett nummer resenärerna kan ringa ifall det uppstår problem eller om de har frågor.

Tydlig skyltning och linjer på parkeringsplatsen

Ur en trygghetssynpunkt och ur en servicesynpunkt är det viktigt att resenärer direkt ser vart de ska köra in och var de kan ställa sin bil. Om du har en lite större parkeringsplats kan du dela upp den i en sektion för de som ska stå på långtid och en sektion för de som ska stå lite kortare tid. Ett parkeringsbolag kan sätta alla skyltar på plats och se till att den information som finns där är aktuell.

En bra och trygg parkering ska också ha tydliga linjer så alla besökare ser vart de ska parkera. Det går att måla egna rutor men det är bäst att överlåta detta till parkeringsbolaget. Kom ihåg att det bör finnas en eller flera rutor som anpassade för handikappade och att dessa ska ha den enklaste tillgången till flygplatsen. Linjerna bör underhållas med jämna mellanrum så färgen inte flagnar. Då kan det vara svårt för besökare att se vart de ska parkera. Dessutom ger det ett mycket bättre intryck om parkeringen ser fräsch och välskött ut. Även om parkeringen inte är den huvudsakliga delen av en flygplats är det viktigt att allt fungerar som det ska och att resenärerna får ett väldigt bra intryck varje gång de besöker dig.