I dag skriver vi om resor, som vi allt som oftast gör. Weekends till Englands nordostkust, tio ställen att hålla reda på vid en resa till Wien, samt om hur komplicerat det kan bli om man blir bestulen på pass inför en adoptionsresa.

 

tjej resa väska flygplatsAtt först nämna är att verkligen ta seriöst på säkerheten på resan, vilket förenklar allt om något skulle hända. Läs bland annat mer på mySafety.

 

Några som olyckligtvis blev av med sina pass och viktiga adoptionspapper dagen innan avresa var ett par vi kan läsa om i Aftonbladet. De skulle hämta hem sin dotter Maja i Nigeria, en resa som sedermera fick skjutas upp. Inte bara försvann pass, adoptionshandlingar och andra viktiga dokument, även 10 000 euro i kontanter försvann ner i en tjuvs giriga fickor. Det gäller alltså att vara förberedd på att sådana här saker faktiskt kan hända, hur obehagligt det än låter.

Möt vårsolen i nordöstra England

 

Det är lockande att välja de klara favoriterna när man ska bestämma i vilken stad en vill möta våren i. Paris och Rom står gärna som två självklara platser att besöka, men varför inte vidga vyerna litet? I en artikel i Göteborgs-Posten tipsas det i stället om hur man med fördel kan besöka den vindpinade och dramatiska kustlinje som löper nordost längs England. Här finns ändlösa stränder, gamla städer med ringmurar och mysiga pubar, samt kaféer med tidlöst goda afternoon tea. Dessutom är pundet billigare än någonsin, vilket gör resan prisvärd bara det. Ät scones med clotted cream, besök nationalparker med ljunghedar norr om medeltidsstaden York och njut av vackra vyer med stränder, klippor och otämjt hav. Att komma ihåg är dock att allt är stängt på söndagar.

 

En annan plats som inte får glömmas bort är fantastiska Wien. I resetidningen Vagabond kan vi läsa om hur mycket det finns att se och göra här, vi listar några av tipsen från artikeln här:

 

  • Alt Wien, ett rökigt, kulturellt och mänskligt kafé
  • Sigmund Freud Museum, besök psykoanalysens faders hem
  • Hotell Sacher, ät sachertårta och drick wiener melange
  • Café Hawelka, ett gammalt fikaställe med fantastisk interiör från 30-talet
  • Naschmarkt, gå på anrik marknad
  • Restaurang Griechenbeisl, besök stans äldsta krog, från 1400-talet