Ett populärt sätt att utforska olika länder på är att segla i dem. Antingen kan man segla jorden runt, eller så väljer man ett land där man vill placera sin båt. Ett av de bästa länderna att segla i är enligt många Kroatien.

42237-sailing

I Expressen kan man läsa om ett par som sålde allt de ägde för att segla jorden runt. För sju år sedan tröttnade det amerikanska paret på livet i ekorrhjulet och bestämde sig då för att köpa en segelbåt som de skulle ta jorden runt. De ägnade tre år åt att lära sig att segla och sedan sa de upp sig från sina jobb och sålde alla sina ägodelar. Efter fyra år på havet har de hunnit besöka 16 länder och just nu befinner de sig i Florida där de bygger en ny segelbåt.

Upptäck på seglarresan

Att segla är ett utav de absolut bästa sättet att upptäcka världen på. Men för den som inte känner sig så extrem i sitt äventyrande som paret ovan, finns andra alternativa segelsätt. Man kan exempelvis åka till ett land och hyra en segelbåt på plats som man sedan tar ut på havet för att upptäcka landet. Ett utav de populäraste resmål att segla på är Kroatien och man kan läsa mer om att hyra segelbåt i Kroatien på nätet.

Kroatien populärast

Tidigare var Grekland det absolut populäraste landet att segla i men i Sydsvenskan kan man läsa att Kroatien gått om Grekland med besked. Båtuthyrare påstår att runt sju av tio som hyr segelbåt vill just till Kroatien. Varför Kroatien gått om Grekland i popularitet beror bland annat på att servicen i hamnarna är bra, att det ligger närmre Sverige, att avståndet mellan öarna är kortare och att Adriatiska havet är lugnare att segla i.