Det har blivit allt vanligare för oss svenskar att besöka utlandet, och allt fler svenskar väljer att lämna vårt avlånga land för att spendera en längre period i utlandet. Man kan väl konstatera att det främst är det varma klimatet som lockar oss svenskar utomlands, men i vissa fall så kan det också vara andra saker.

det har till exempel blivit allt vanligare att svenskarna besöker andra länder för att utför en särskild hobby eller att utforska ett intresse man brinner starkt för. Ett bra exempel på detta är många svenskar som väljer att åka till Sydamerika och till Costa Rica för att vara exakt.  Det har nämligen blivit mycket populärt att åka hit på en fiskeresa som är inriktat på djuphavsfiske, någonting som ju utan tvekan kan gå under kategorin hobbyresa.

För även om just Sydamerika har kommit att bli ett väldigt populärt resmål, så är det ju anmärkningsvärt att många åker dit just på grund av fisket. Men kanske kan man jämföra detta fenomen med till exempel snorklingen och dykningen? Det är ju väldigt många som åker till stora barriärrevet eller andra ställen runt om i världen, endast på grund av den vackra dykningen.

Vi svenskar har alltså blivit mer och mer medvetna om vart vi åker och vart man kan göra där. Vilket ju bara är positivt, då detta tyder på att svensken har blivit allt mer kunniga och kulturell.