Vårt grannland i söder, Danmark, är verkligen en underbar plats att besöka. Eller att bo på för den delen. Man har nära hem till Sverige om man så skulle önska, men man får fortfarande komma närmare kontinenten vilket många Svenskar uppskattar mycket med Danmark. Det finns det mesta där, och en hel massa olika nöjen utifrån vilka intressen man har. Oavsett om man vill spela casino eller om man vill hänga på en strand eller besöka ett spännande museum så finns det i Danmark. Expressen har skrivit en guide till vad du kan göra om du besöker den Danska Rivieran, och ett av de tips de lämnar där tycker vi extra mycket om, nämligen tipset om Louisiana.

Den som inte redan besökt Louisiana bör göra det. Planera in några timmar och ta dig tid. Louisiana har en fantastisk trädgård och ett trevligt kafé med panorama­utsikt över Öresund – och museet är faktiskt värt ett besök även för den som inte är konstintresserad. För dig som åker hit med barnen finns många roliga aktiviteter på museet.

Om du läser hela guiden så kan du hitta många bra tips på vad du kan göra i Danmark. En av de saker som gör Danmark till ett lite knepigare resmål för oss svenskar är språket. Danskar förstår svenska ganska bra medan vi svenskar knappt förstår ett ord danska och mest tycker att det låter som om någon gurglar morgonens gröt i halsen om och om igen, och därför kan det uppstå lite obekväma situationer. Det enklaste du kan göra är faktiskt att prata engelska med dem, då kan ni garanterat förstå varandra. Ha en så trevlig vistelse i Danmark!