När man reser är det inte bara själva resmålet som spelar roll – det som gör resan så mycket mer behaglig och smidig beror också på hur man väljer att packa sin packning. 

bagAtt packa rätt och att dessutom packa lätt är en konst. Men det är en viktig konst att kunna – både om man reser mycket på semester eller i jobbet. Det underlättar helt enkelt. Inte minst gör det även resandet behagligare, bekvämare och roligare. Att veta att man har allt man behöver och att det heller inte är alldeles för tungt. Samtidigt handlar det om att hitta rätt väska, olika typer av resväskor ger olika fördelar och passar olika slags resor.

Viktigt att tänka på

I Expressen går det att läsa mer om vad för typ av väska du ska leta efter beroende på vad för typ av resa du ska göra men även vad du personligen har för referenser. För vem vill inte ha det så smidigt som möjligt på resan? Alla vill ju det såklart. Dessutom skadar det inte om väskan är både praktiskt, tålig och snygg på samma gång. Något du bör tänka på innan du väljer ut en väska är om du vill ha en:

  • Hård eller mjuk resväska. En hård väska är mer tålig mot stötar när ditt bagage är incheckat till exempel. Men de spricker lättare. En mjuk väska är bra på så sätt att den är mer expanderbar än en hård, dessutom brukar dessa gå att komprimera. Men de skyddar inte innehållet på samma sätt.
  • Teleskophandtag? Behöver du en väska med långt handtag? Se i så fall till att den är stabil och inte vinglig samt att du kan balansera en väska ovanpå väskan.
  • Välj en med låg vikt, det förenklar hanteringen samtidigt som du kan packa tyngre utan att gå över gränsen för vad den får väga.
  • Storlek. Hur stor väska behöver du egentligen? Den ska räcka till shoppingfynd samtidigt som den inte ska ta för stor plats.
  • Hjulen. Se gärna till att hjulen på väskan är skyddade och av bra kvalitet. Annars går de lätt sönder av grus och annat som man lätt stöter på.
  • Packremmen. Testa att spänna fast denna över din packning, är den stabil och lätthanterlig? Känn efter om det är kvalitet på denna.
  • Lås är något som de flesta väskor har nuförtiden. Finns det inte kanske det inte är rätt väska för dig. Har du tankar på att åka till USA kan det vara bra att köra en väska med ett så kallat TSA-lås. Det är ett lås som tullen i USA faktiskt kan öppna med egna nycklar utan att behöva bryta upp hela väskan. Sådana lås går att köpa separat.
  • Priset på väskan. Detta är en av de viktigaste punkterna. Hur mycket är du egentligen beredd på att betala för din väska? Jämför noga.

resa kartaEn som verkligen lever i en resväska är ständigt aktuelle Bill Skarsgård, han kan säkert behöva lite packtips. Mer om honom går det att läsa om i en artikel i Café. För att sedan packa på rätt gäller det att rulla kläderna i stället för att vika dessa. I Metro går det att läsa om hur detta gör att de tar mindre plats i väskan. Att lägga kläder i påsar gör också så att lukt från andra kläder inte sprider sig till andra plagg.