Vad har du för sommarplaner? Vi på Vikingair.se är ju lite besatta av det här med att resa inrikes, och tänkte därför tipsa om en småländsk uppstickare som arrangerar gruppresor med buss. Det är ett härligt sätt att umgås, och det är definitivt prisvärt. Ta därför och lämna passet hemma i år igen, det blir Sverige för hela slanten!

Har du inte redan testat att åka på gruppresa med tema via www.smalandsbussen.se/ är det hög tid att göra det nu. De arrangerar resor både inom- och utrikes, men här satsar vi på att tipsa om resor inom Sverige eftersom det är helt rätt i tiden. För du hänger väl med i inneordet ”svemester”? En semester i härliga Sverige, helt enkelt! Så in och stötta det småländska bussbolaget, och ha det riktigt skoj ihop med ett roligt gäng.

Gruppresa – vilket underbart koncept

Det verkar definitivt vara den nya heta grejen: gruppresa med tema. I Expressen raddar man upp en hel massa spännande äventyr man kan göra tillsammans, och det bästa är förstås om man lyckas få med sig en riktigt rolig grupp man redan känner. Men visst är det nog så roligt att lära känna nya människor också? Speciellt om det har varit lite ont om socialt umgänge på sistone. Kanske är det vår nyligen etablerade ”flygskam” som gör att många stannar hemma, men vet ni vad? Vi tror den största anledningen till att folk åker på ”svemester” är för att det är så otroligt kul.

En mycket rolig och upplyftande artikel i Vagabond byter ut de traditionella, dyrare utlandsresorna med motsvarande resor i Sverige. Det är en rolig idé och ett bra upplägg på en inspirerande researtikel. In och läs den här.

Här är fördelarna med att åka på gruppresa med buss:

  • Man får allt i ett och samma paket: hotell, mat, resa – till och med guide kan ingå
  • Man lär känna nya människor
  • Man behöver inte planera något själv
  • Man kan slappna av i goda vänners lag

Helt klart det nya sättet att spendera semestern på, och värt att boka om du inte redan testat detta underbara koncept från Smålandsbussen!