Bilsemestern minns många från sina barndoms somrar och nu är den här igen till mångas stora glädje. Att välja bilen på sommarsemestern ger både frihet och möjlighet att uppleva mycket längs med vägarna. Här kommer några tips på sånt som kan vara bra att tänka på inför bilsemestern.

Att ta sig runt med bil på semestern ger många fördelar jämfört med exempelvis flyg. Du kan stanna där du vill, ändra dig längs med vägen och njuta av utsikten genom fönstret under hela turen. Här är resan verkligen en del av målet. Men för att turen ska bli så komfortabel som möjligt är det bra att förbereda sig noggrant.

Förbered bilen för långturen

bilturDet värsta som kan hända under bilsemestern är att bilen plötsligt inte längre fungerar som den ska. Se därför till att den är i topptrim inför sommaren. Skicka den på service om det behövs. Att köpa sommardäck är en bra investering inför semestern eftersom det lätt blir långa körsträckor under bilsemestern.

Om du reser med barn kan det vara bra att förbereda med lite extra underhållning i bilen. Det är till exempel ingen dum idé att investera i dvd-spelare som går att fästa på sätena, för maximal komfort för både barnen som tittar och de vuxna som får köra i lugn och ro. Rikligt med vatten och ett lager med godis är ett annat bra tips.

Planera och boka i tid

Att åka på bilsemester innebär stora friheter, speciellt om du har gott om tid. Det kan ändå vara skönt att ha några destinationer spikade längs med vägen redan innan du packar in familjen i bilen och kör iväg. Vissa platser är mer populära än andra under sommaren och det kan vara svårt att hitta boende med kort varsel under högsäsong. Boka därför boende och eventuella biljetter till sånt som ni absolut inte vill missa.

När några viktiga stopp är bokade och klara går det enklare att göra avstickare och uppleva sånt som dyker upp längs med vägen utan stress. Boka inte in för långa körsträckor varje dag – under bilsemestern är själva resandet en stor del av nöjet, inte bara en transportsträcka. Ta det lugnt, pausa ofta och kör försiktigt!