I artikeln ”Skidsemester I… Nordkorea?” lyfte vi det märkliga i att, precis som rubriken avslöjar, åka skidor i Nordkorea. Och om det inte är självklart för dig varför det är märkligt, kan det enkel förklaras i att en av världens diktaturer plötsligt bestämmer sig för att bygga en lyxig skidor, varpå Kim Tae Yong förklarade det som att ”om vi kan bygga kärnvapen och raketer, kan vi nog bygga en skidlift”. Jojo.

Men om du vill resa iväg för att åka skidor, är Nordkorea ändå ingenting vi rekommenderar. Speciellt inte när du kan välja att åka skidor i Sverige, till och med. Men om du inte vill stanna i Sverige när det nalkas skidsemester finns det mängder av andra skidorter som är att föredra framför Nordkorea. Nästan runt om hela Europa hittar du bra skidanläggningar och spännande städer. En rekommendation är dock att du åker till Norge, eftersom det är där du verkligen kan njuta av naturupplevelse. Fjordar, skidbackar, hav med valar? Lockar det inte lite mer än allt från Åre till Nordkorea? Det gissar vi. Att åka till Norge är inte heller speciellt dyrt och du kan hinna med mycket på bara en vecka. Hade du dessutom missat det här med valar i Norge bör du snarast möjligt kika in denna film som Göteborgs Posten har publicerat. Så här beskrivs inlägget:

De två norrmänen blir rejält överraskade när de helt plötsligt får en riktig närkontakt med hungriga valar som jagade fisk. Se fantastiska mobilbilder från en fjord utanför Tromsö.

Där kan en se kaskelotter, nästan oförståeligt stora, jaga precis vid filmarens båt och sluka i sig fisk. Detta är någonting som är så pass mäktigt att en som inte har sett det itne kan förstå det. Och om ni tror att chansen till att se valarna är små när man åker på valsafari, är det ingenting att oroa sig över. Om man väljer att åka mellan november och mars får man valgaranti, vilket innebär att om en val missas kan du se den med säkerhet dagen efter.

Val stjärtfena