Många är det som känner att de vill smita iväg en stund under hösten. Det är ju nämligen så att man lätt blir ganska trött och sliten när kylan och mörkret kryper sig på – och vad kan vara ett större ljus i vardagen än att planera in en resa med sin respektive? Man behöver inte åka särskilt långt för att få en mysig weekend tillsammans, det finns till exempel väldigt många romantiska hotell i Prag som man kan boka ett fint rum på! Nu kanske du tänker att Prag, är det en särskilt spännande stad? Men det är det, det är en av de mer kulturella städerna i Europa, och det finns mycket att se och uppleva där. I den här artikeln skriver författaren om sin relation till Prag, och bland annat skriver han:

Den kvällen går jag på teater. Prag har en rik teatertradition och, trots de senaste årens kraftiga nedskärningar i kultursektorn, många småscener. På Teater Komedie ser jag ett nyskrivet polskt drama om stalinism, nazism och judeutrotningar som skapar slitningar generationer senare. Precis de slags frågor som än i dag väcker ramaskri i Polen.

Och förutom teater och annan kultur så finns det så klart alla de delar som en storstad har i Europa – nämligen mat och dryck, vackra platser att se, äldre stadsdelar med spännande kuriosa, museer… ja det finns en hel del som ni kan göra tillsammans i Prag. Och framför allt så får ni ju komma iväg en sväng och vara för er själva, vilket så klart är härligt!