3292733-map-of-swedenSverige, Sverige älskade land sjunger det hyllade bandet Kent högt och tydligt. Och Sverige är ett land som är högt älskat av både de som bor här och alla turister. Men, vad vi Svenskar är mindre bra på är att åka runt och njuta av detta fantastiska land. Vi är otroligt snabba på att fara iväg utomlands när vi har semester eller bara när vi vill unna oss några dagar av avkoppling. Vad vi borde bli bättre på att se inåt landet och vad de olika städerna har att erbjuda. Du kommer bli förvånad när du väl tar dig tid.

Från Örnar till is

Det finns många mäktiga människor i Sverige som gjort stora saker och som vi kan ta del av. En av dem är S:A Andrée som startade upp Polarexpeditionen på 1897 med sin luftballong Örnen och som gick käpprätt åt skogen. Du kan besöka Andréemuseet i Gränna och med det få en fantastisk weekend. Om ni har några timmar att resa med tåg är det utmärkt att ta med Bea Uusmas bok hon skrivit om just den expeditionen som är fruktansvärt bra. Det finns även det intressanta ishotellet i Jukkasjärvi som bjuder på en minst sagt isig, men samtidigt varm upplevelse.

Om ni är hyffsat kravlösa så kan ni passa på att successivt komma fram till er destination genom att dra lott på alla Sveriges landskap och sedan arbeta er ner för att se var ni hamnar. Vi garanterar att det kommer finnas ett mysigt hotell som levererar en minnesvärd resa. Här kan du läsa mer om Göteborg som är en populär destination.