Ända sedan jag kan minnas har jag varit intresserad av att resa. Eller för att vara mer korrekt så älskar jag att resa. Det är liksom det som får en att orka med vardagen och all den stress man veckovis utsätter sig för. Att leva i en stressig och hetsig vardag kräver nästan att man ständigt har något att se fram emot.

Det spelar ingen som helst roll om det så är en svennig charter eller en safari långt inne i Afrikas öken. Det är en resa och då vet man att upplevelsen kommer att bli fantastiskt. En resa är så himla mycket mer än bara ett besök i  ett annat land. Det är en kulturupplevelse som påverkar hela ens tillvaro. Inte bara stället, vädret, utan också människorna påverkar din semester otroligt mycket. Därför åker jag nästan alltid tillbaka till de ställen där människorna alltid varit trevliga och tillmötesgående mot oss turister.

Nu har jag givetvis ännu inte hunnit med att resa jorden runt, men bland de resmål som jag hittills besökt har jag självklart några favoriter. Det är ställen och länder jag nästan skulle rekommendera alla att åka till. Länderna jag talar så varmt om är nämligen Australien, Hawaii och Thailand. Två kanske mindre klassiska resmål, med Thailand i slutspetsen som blivit lite av svenskarnas nya Mallorca. Men tror att Thailand är så välbesökt av oss svenskar så finns det fortfarande många pärlor att uppleva. Den kanske främsta anledningen till att jag talar så varm om Thailand är just för de underbara människorna och den goda maten, plus att det fortfarande är väldigt billigt.

Så även om du inte lockas av mina favoritresmål, se till att hitta dina egna favoritplaster att besöka.  Se därefter till att åka hit ofta. Det är du värd med tanke på hur stressig vår tillvaro är här hemma.