Det finns flera anledningar till att resa inte bara utomlands, men även till att se sig om i Sverige. Vi glömmer ibland att vårt land har fullt med fantastiska platser att besöka, med allt från nöjesfält, stränder till festivaler att uppleva och njuta av. Vad kan man se och göra under sommaren i Norrköping till exempel?

Något som Sverige har gott om är bland annat just festivaler runt om i hela landet. Bråvalla-festivalen utanför Norrköping är en omtalad festival som stigit högt i graderna på bara några få år. I somras spelade flera internationella storakter på scenerna, samt även många kända svenska artister som Veronica Maggio och Zara Larsson. Den förstnämnda fick fyra plus i Aftonbladet efter sin sofistikerade och vackra spelning som avslutade hela festivalen i somras på plats i Norrköping. Mer om själva Bråvalla kan man läsa artiklar om i Barometern.

308369-norrkoping

Några artister som släpptes till festivalen så sent som i maj var bland annat Timbuktu och Boston-trion House of Pain med den kända hiten ”Jump Around” från 1992. Andra rappare att hålla koll på var bland annat brittiska Yungen, Bugzy Malone men dessutom Erik Lundin som rappar på svenska. Mer om dessa kan man läsa om i en artikel i bland annat Folkbladet.

En resa till Norrköping kan alltså bli ännu roligare än vad man kanske först tror. Och om det inte är festivaltider finns det massor av andra saker att ägna sig åt.

Annat att göra som turist i Norrköping

Men vad finns det för annat att se i denna vackra stad belägen i Östergötland? Ett par måsten i själva staden är att besöka Arbetets museum med utställningar om människors arbetsliv och vardagsliv. Dessutom är Industrilandskapet en del av staden som är väl värda sina promenadsteg på kullerstenarna. Här finns massor av sevärda byggnader men även en hel del aktiviteter att ägna sig åt med Visualiseringscenter och Science Park. För den som tar med sig barn är det ett tips att ta dessa med till Kolmårdens Djurpark för att se på djur från alla jordens hörn. Här finns även Bamses Värld, Delfinexpressen med pirater samt en härlig relax för trötta vuxna att vila upp sig i.