Visst är det fantastiskt med språk! I moderna tider har vi möjlighet att lära oss alltifrån arabiska till afrikaans, men se till att behärska din engelska innan du ger dig på att lära in ett tredje språk!

722337-palm-tree-and-oceanFramåt sommaren vill större delen av svenska folket ge sig av på solsemester och de sätter igång med förberedelser inför solandet redan i början av våren. Men det viktigaste när det kommer till utlandsresor är att känna till vissa regler i landet som man vill åka till. Visste du till exempel att det i Singapore är olagligt att spotta på gatorna eller att sälja tuggummi? Annat som kan vara bra att känna till inför resan är sociala regler så som att i hela Asien anses en klapp på huvudet som en förnedrande handling och förelämpning av den person vars huvud blir klappat på. I en undersökning som presenterades av tidningen metro listades världens konstigaste lagar och i till exempel England är det olagligt att dö i parlamentsbyggnaderna.

 

Vad ska man göra om man tröttnat på den traditionella solsemestern?

612186-education-foundationsFör den som älskar att solsemestra och bara ligga på sofflocket under semestern är en klassisk charter det absolut bästa alternativet på marknaden men för den som både vill semestra och samtidigt lära sig något nytt bör vända sig till alternativa arrangörer. Så när man tröttnat på denna gamla vanliga klassiker som enbart går ut på att bara ligga och lata sig på en sandstrand en hel semester är ett hett tips att boka upp sig på en språkkurs eller varför inte ta en språkresa? En allt större trend bland människor, i alla olika åldrar, är att plugga språk. Det finns en rad olika språk och språkresor att välja mellan men ett bra tips innan man ger sig på ett tredje nytt språk är att verkligen lära sig sitt andra språk. I Sverige är vårt andra språk engelska så det bästa man kan göra innan man ger sig på ett helt nytt språk är helt enkelt att fräscha upp skolengelskan ordentligt. Det bästa och framförallt roligaste sättet att göra detta på är att ta en språkresa till ett engelsktalande land. På http://www.is.se/sprakkurs-engelska-studera-england.aspx finns en rad spännande resmål att välja på så vad sägs om en språkkurs i London eller kanske en i Auckland i Nya Zeeland? För den vetgirige och kunskapstörstande personen finns flera olika alternativ för resan som att till exempel studera på ett riktigt universitet i världsklass eller bo i studentkorridor med andra internationella studenter. En annan bra sak med att åka på språkresa är att det numera finns alternativ för lite äldre åldersgrupper som vill lära sig engelska. Så för den som missade att hoppa på språkresorna som erbjöds av skolan i tonåren kan detta vara ett alldeles perfekt tillfälle att få uppleva ett land tillsammans med jämnåriga och samtidigt lära sig språket i riktig skolmiljö. När man dessutom är i övre 20-årsåldern eller äldre har man mognat så pass mycket man är mer mottaglig för att lära sig så studieviljan är ofta högre bland kurdeltagarna. Fokus bevaras alltså på språkstudierna snarare än på festande eller annat som man kanske värderade som tonåring när man var utomlands utan sina föräldrar.