Vindrickandet i Sverige

Vindrickandet är något som ofta kommer upp på semestern då man kanske befinner sig på sydligare breddgrader och man har ett helt annat val. Att dricka vin och drinkar i Sverige är något som blir allt dyrare och då kanske man tar till ölen i form av en ”stor stark”. Utomlands finns aldrig ”stor stark” och bartendern kommer med största sannolikhet att kolla på dig med ett snävt öga om du frågar efter exempelvis en ”big strong” i England eller någon annan del av Europa.

Köpa alkohol utomlands

Att köpa alkohol utomlands,Drink antingen på resa, eller att göra själva resan under en helg för att bunkra upp inför sommaren eller liknande, är något som många gör. När man ska göra själva resan är det viktigt att räkna in exakt hur mycket man kommer spendera på själva resan också. Till exempel bensin, proviant och eventuella biljettpriser på färjor etc. Det är i tyska Rostock som priserna är bäst och det är, föga förvånande, på Systembolaget i Sverige som det är dyrast. Med tanke på alla svenska skatter och alkohollagar så toppar butikkedjans priser. Har man inte räknat ut detta innan kan det istället bli ganska dyrt, eftersom omkostnaderna för att ta sig till och från platsen kan bli höga.

Stanna vid några landmärken

Under sin resa kan det också vara värt att stanna på några av de finare platserna runt omkring. Då budgeten kanske inte tillåter långa övernattningar eller utekvällar så kan det i alla fall vara bra att ta bilen dit och se efter. Varför inte göra semestern i bilen med kompisarna och besöka Potsdam eller den välkända och historiska staden Berlin. Staden har också en drös med bra uteställen både för vin och för de tyska fina vinerna. Berlin präglas också av sitt gamla rykte från andra världskriget och än idag kan man se gamla skotthål i fasaderna.